perjantai 27. lokakuuta 2017

Kohtaamiselle löytyy aikaa

Beit Atfal Assumoudin työntekijät osoittavat jatkuvasti suurta joustavuutta työssään. Usein me ulkomaalaiset tuotamme heille ylimääräistä vaivaa  ja häiritsemme meneillään olevia tehtäviä. Torstaina kävimme häiriköimässä BAS:in käsityökeskuksessa Sabrassa ja toimintakeskuksessa Shatilan pakolaisleirissä.

Käsityökeskuksessa oli kehitetty uusia malleja. Esimerkiksi huivit olivat hyvin kauniita. Elektronisten välineiden muutokset oli otettu huomioon, iPadeille löytyi nyt suojuksia. Kirjottuja sohvatyynyjä oli valmistettu amerikkalaiselle tilaajalle. Kaikki tuotteet ovat hyvin edullisia.

Shatilassa otimme keskuksen johtajan Jamile Shehaden kanssa puheeksi Sirkku Kivistön ajatuksen, että järjestäisimme muutaman tunnin stressinsäätelytyöpajoja keskusten johtajille, jotka monien vastuidensa vuoksi kokevat vaikeaksi irrottautua työpajaamme päiväksi tai useammaksi. Voimme havaita, että Jamilelle lasten ja perheiden auttaminen on sydämenasia. Hänen oli vaikea aluksi ymmärtää, että tavoitteemme olisi työntekijöiden hyvinvointi. Hänellä oli koko ajan mielessä autettavien hyvinvointi.

Vaikka Jamile joutuu tekemään paljon paperitöitä, hänellä on aina aikaa lapsille ja heidän vanhemmilleen. Päivän päätteeksi voimme tavata kahta kummiperheemme lasta. Näimme heitä jo muutama päivä sitten, kun isä toi heitä keskukseen. Saleh, 8 v, innostui kovasti Suomesta tuodusta pelistä. Hänen hihkaisunsa houkuttelivat paikalle muitakin lapsia, ja innostus tarttui.

Kummiperheemme elämäntilanne on äärimmäisen vaikea, mutta BAS on valmis käymään kaikkien ongelmien kimppuun. Jamile, keskuksen johtaja, jopa myrkytti rotat perheen vaatimattomasta kodista. Häntä nauratti, kun Suomesta tuotujen lahjoitusten joukosta löytyi pehmorotta.

Jamile sapuu työpaikalleen. Kuva:K. Palonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti