sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Saapuminen Beirutiin ja lauantai

Kaikki matkalaiset ovat saapuneet Beirutiin. Kaksi matkalaisista, Kirsti ja Sirkku, saapuivat paikalle PSV:n hankematkaan liittyen jo aiemmin tällä viikolla. Loput matkalaisista saapuivat eilen illalla ja yöllä kahdella eri lennolla. Kahdeksan matkalaista saapui Beirutiin suunniteltua myöhemmin kovasta ukkosmyrskystä johtuen. Ukkosmyrsky vaikeutti koneen laskeutumista, mutta vihdoin noin tunnin ilmatilassa odottelun jälkeen kone pääsi laskeutumaan kirkkaan salamoiden ilotulituksen saattelemana.

Kentällä kaksi matkalaista joutui lahjoitustavaroiden kanssa keskustelemaan tullivirkailijoiden kanssa, jotka ihmettelivät runsasta villaneuleiden määrää ja niiden tarkoitusta. Pienen juttutuokion jälkeen hekin pääsivät eteenpäin – lahjoitukset mukana.

Viimeiset kolme matkalaista saapuivat Beirutiin vasta aamuyön tunteina. Ukkosmyrsky jatkui läpi yön, valaisten yötaivasta salamoiden leimahduksilla.

Tänäänkin on vettä ripotellut silloin tällöin. Ulkona kyllä pärjää t-paidallakin. Rue Hamralla on totutusti liikennettä ja autojen tööttäily lähes jatkuvaa. Juoksureitin merkinnätkin ovat löytäneet paikkansa.

Tämän lauantaipäivän ohjelma jatkuu illalla yhteisellä illallisella ja maratonpäivään valmistautumisella. Minulle tilanne on uusi, kun neljän perättäisen maratonin jälkeen olen huomenna jalkavammoista johtuen huolto- ja kannustusjoukoissa.
Huomenna meillä osallistuu n. 280 palestiinalaispakolaislasta Beirutin minimaratonille. Suomen joukkueesta suurin osa osallistuu 10km FunRunille, mutta Krista juoksee ensimmäisen täyden maratoninsa.

Huomenna on tiedossa päivä, jossa on liikunnan iloa, uusia kokemuksia, haasteita ja mahdollisuuksia.

Toivotamme onnea kaikille kävelijöille ja juoksijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti